Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Akademia e Shkencave dhe Komisioni Ndërkombëtar i Baladave organizojnë Konferencën e 50-të Botërore të Baladave në Tiranë e Gjirokastër

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Presidenti dekoron Akademikun

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Dhimitër Haxhimihali

Presidenti dekoron Akademikun

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Anastas Angjeli

Dekorimi nga Presidenti

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi i akordon Dhimitër Paskos "Nderi i Akademisë"

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

Personalitete të shkencës dhe politikës shqiptare dhe asaj botërore përshëndesin veprimtarinë më të madhe shkencore që mbahet këto ditë në Tiranë

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

2022 TNT nanoBalkan/ Kryeministri Edi Rama përshëndet Konferencën Ndërkombëtare të Trendeve në Nanoteknologji (TNT2022) në Pallatin e Kongreseve

 

Falënderon organizatorët, Akademinë e Shkencave dhe Kryetarin akad. Skënder Gjinushi për të gjitha sukseset e institucionit

 

Linku : https://www.youtube.com/watch?v=5HyMls1jgeQ

Akademia e Shkencave risjell për herë të dytë në Shqipëri një nga konferencat më mëdha të shkencës

 

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji (TNT2022) nis më 3 tetor ora 9.00 në Pallatin e Kongreseve

 

***

Një nga konferencat më të mëdha shkencore botërore, që u organizua për herë të parë me sukses vitin e kaluar në Tiranë, rikthehet sërish në edicionin e dytë të saj në Shqipëri.

 

Konferenca do të mbahet në Pallatin e Kongreseve dhe do të çelet nesër më 3 tetor 2022 në orën 9.00 të mëngjesit.

 

Read more...

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin e Tetovës

 

Kryetari i Akademisë së Shkencave akad. Skënder Gjinushi dhe Rektori i Universitetit të Tetovës prof. dr. Vullnet Ameti nënshkruan sot marrëveshjen në kuadër të bashkëpunimit midis dy institucioneve.

***

 

 

Read more...