Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

10 nëntor 2022, ora 10.00, në "Tirana International Hotel"

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

1972 - 10 tetor - 2022

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

2022 TNT nanoBalkan

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Akademia e Shkencave dhe Komisioni Ndërkombëtar i Baladave organizojnë Konferencën e 50-të Botërore të Baladave në Tiranë e Gjirokastër

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi i akordon Dhimitër Paskos "Nderi i Akademisë"

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Anastas Angjeli

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti dekoron Akademikun

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Dhimitër Haxhimihali

Presidenti dekoron Akademikun

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Deklaratë

Akademia e Shkencave e Shqipërisë përshëndet vendimin e Këshillit Bashkiak të qytetit muze të Gjirokastrës të datës 26 shtator 2015, pjese e "World Heritage List"-UNESCO, për ta kthyer në Muze shtëpinë ku ka lindur Ismail Kadare, shkrimtar i madh shqiptar dhe botëror, personalitet i shquar i kulturës shqiptare, anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe i Akademisë Franceze, laureat i shumë çmimeve letrare ndërkombëtare i përkthyer në dhjetra gjuhë të botës.
Akademia e Shkencave e Shqipërisë shpreh gadishmërinë e saj për të dhënë gjithë ndihmesën e vet për realizimin muzeal të këtij projekti madhor kombëtar.

Tiranë më, 30 shtator 2015Ismail Kadare, shtepia.jpg


ismail kadare.jpg