Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Akademia e Shkencave e Shqipërisë

Fitues i Çmimit Shkencor kombëtar vjetor "Çabej"

 

Pëllumb XHUFI

Pëllumb XHUFI

 


 

Fitues i Çmimit Shkencor kombëtar vjetor "Radovicka"

Niko PANO

Niko PANO

 


 

Fitues i Çmimit shkencor kombëtar vjetor për kërkuesin e ri më të suksesshëm në fushën e shkencave shoqërore-albanologjike

Andi RËMBECI/Sokol ÇUNGA

Andi RËMBECI
Sokol ÇUNGA

 


 

Fitues i Çmimit shkencor kombëtar vjetor për kërkuesin e ri më të suksesshëm në fushën e shkencave natyrore - teknike

Rigers BAKIU

Rigers BAKIU

 


 

Akademik Idriz AJETI, Fitues i Çmimit shkencor kombëtar vjetor për karrierën akademike me motivacion:

Dijetar me një veprimtari të gjatë dhe të frytshme akademike e universitare; i pranishëm në mënyrë të pandërprerë e të suksesshme prej shtatë dekadash në shkencat albanologjike; me kontribute origjinale e themelore në gjuhësinë historike e të krahasuar, në marrëdhëniet e shqipes me gjuhët e tjera në arealin ballkanik, në dialektologji e histori shkrimi, në procesin e njësimit të shqipes së shkruar; personalitet me ndikim të mirënjohur në jetën qytetare të Kosovës dhe në historinë e mendimit shqiptar; që, me modelin e urtësisë dhe ndjeshmëritë e larta ndaj së drejtës, i lartësoi dhe u dha nder përgjegjësive e detyrave të rëndësishme që ka ushtruar.

Idriz Ajeti

Idriz Ajeti