Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Libri i Artë i Albanologjisë

 

Klikoni për të lexuar vendim Nr.9, datë 10.08.2018 "Për themelimin e Librit të Artë të Meritës në Albanologji"

Libri i Artë i Meritës në Albanologji ku do të regjistrohen profilet shkencore të studiuesve të shquar të albanologjisë, vendas dhe të huaj.

 

 Shënimi hyrës i Ismail Kadaresë në "Librin e Artë të Albanologjisë".


“Libri i Artë i Albanologjisë do të jetë amza e më të shquarve në studimet shqiptare që prej themelimit të saj deri më sot. Libri i Artë i Albanologjisë do të jetë kodiku i nderit i studiuesve albanologë, i atyre që e kthyen shkencën për shqiptarët nga ekzotikë në dije paradigmatike, pa të cilën nuk bëjnë dot studimet ballkanistike, europiane e indoeuropiane. Ky libër do të rendisë përkrah njëri-tjetrit shkencëtarë austro-gjermanë, francezë e italianë, britanikë e amerikanë, kroatë e rusë; nga vendet fqinje e vende të largëta. Vit pas viti ky kodik do të shndërrohet në një enciklopedi të pazvendësueshme”.


Klikoni për të parë të plotë aktivitetin promovues të paraqitjes së "Libri i Artë i Meritës në Albanologji", shtator 2018