Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

10 nëntor 2022, ora 10.00, në "Tirana International Hotel"

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

1972 - 10 tetor - 2022

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

2022 TNT nanoBalkan

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Akademia e Shkencave dhe Komisioni Ndërkombëtar i Baladave organizojnë Konferencën e 50-të Botërore të Baladave në Tiranë e Gjirokastër

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi i akordon Dhimitër Paskos "Nderi i Akademisë"

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Anastas Angjeli

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti dekoron Akademikun

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Dhimitër Haxhimihali

Presidenti dekoron Akademikun

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

 

Zgjerimi i Akademisë së Shkencave me anëtarët ë rinj dhe avancimi në titullin akademik të dy të tjerëve ka patur jehonë edhe në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës. 

 

 

Në një telegram urimi që Akademik Mehmet Kraja, kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, i dërgon Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, thotë se me kënaqësi morëm lajmin e zhvillimit të suksesshëm të zgjedhjes dhe avancimit të anëtarëve të rinj të Akademisë së Shkencave, proces i rëndësishëm ky për punën e këtij organi pretigjioz të kulturës e shkencës shqiptare.

 

Më lejoni, vijon urimi i akademik Mehmet Krajës, që, në emër të Akademisë së Shkencës dhe Arteve të Kosovës, t’iu uroj zgjedhjen dhe avancimin anëtarëve të rinj, duke iu dëshiruar sukses në punën kërkimore-shkencore, në ngritje të prestigjit të isntitucionit, të shtetit dhe të kombit shqiptar.

 

Me këtë rast, përfundon urimi, shpreh bindjen e thellë se bashkëpunimi i dy akademive tona në të ardhmen do të vazhdojë dhe do të marrë hov të ri, në realizimin e projekteve dhe synimeve tona të përbashkëta.

 

Me respekt, 

 

Akademik Mehmet Kraja

 

Kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Artve të Kosovës.