Kryetari i Seksionit të Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike

Zgjidhet kryetari i Seksionit të Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike

Kryetari i Seksionit të Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike

Ditëlindja Ismail Kadare

Akademia e Shkencave e Shqipërisë nderoi sot në 85-vjetorin e lindjes akademik Ismail Kadarenë, si shkrimtarin shqiptar më të madh të të gjitha kohërave dhe anëtarin e vlerësuar të saj

Ditëlindja Ismail Kadare

Qendra e Botimeve Albanologjike e Enciklopedike

Ngrihet pranë Akademisë së Shkencave Qendra e Botimeve Albanologjike e Enciklopedike

Qendra e Botimeve Albanologjike e Enciklopedike

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Presidenti Meta vlerëson akademikun

Luan Omari

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Workshop " NanoAlb & Industrial App

Akademia e Shkencave e Shqipërisë, në bashkëpunim me Ministrin e Shtetit pë Mbrojtjen e Sipërmarrjes, zhvilloi sot workshop-in "NanoAlb & Industrial Applications”.

Workshop

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Akademik Gjovalin Shkurtaj ka dhënë një intervistë për televizionin ABC, ku ka rrëfyer detaje rreth librit “Ligjërimet Arbëreshe” - “Gjuha e bukës" dhe “Gjuha e zemrës” (Shqyrtime dialektologjike dhe sociolinguistike).

Përmes këtij studimi, akad.Shkurtaj vë në dukje mbajtjen gjallë të shqipes për mëse pesë shekuj, ku dialektet dhe të folmet e tyre kane qenë me rëndësi për studimet shqiptare.

Pasi flet për përmbajtjen e librit, që sapo ka dalë në dritën e botimit nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë, akad. Shkurtaj rrëfen në intervistën për televizionin ABC se si janë bërë hulumtimet dhe çfarë vlerash janë ruajtur në qytetërimin e gërshetuar dhe simbiozën italo-shqiptare të arbëreshëve të Italisë.

Akad. Shkurtaj flet edhe për dëmet që i janë bërë gjuhës së sotme shqipe, si dhe keqpërdorimin e saj në Kuvendin e Shqipërisë dhe shkeljen etikës.

Shih linkun më poshtë: 

https://m.youtube.com/watch?v=gCYO42linGo&feature=youtu.be