Presidenti dekoron Akademikun

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Dhimitër Haxhimihali

Presidenti dekoron Akademikun

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Anastas Angjeli

Dekorimi nga Presidenti

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi i akordon Dhimitër Paskos "Nderi i Akademisë"

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Forumi i dytë

Akademia e Shkencave ka mbajtur sot forumin e tretë shkencor "Pandemia e shkaktuar nga Covid-19 dhe përballimi i saj në Shqipëri”

Forumi i dytë

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

Personalitete të shkencës dhe politikës shqiptare dhe asaj botërore përshëndesin veprimtarinë më të madhe shkencore që mbahet këto ditë në Tiranë

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit midis Akademisë së Shkencave dhe Universitetit të Korçës

 

-Akad. Skënder Gjinushit i jepet diploma e artë e Universitetit-

Sot më 19 prill 2021 është nënshkruar në Korçë marrëveshja e bashkëpunimi ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë (ASHSH) dhe universitetit Fan S. Noli të Korçës (UNIKO).

Marrëveshja u nënëshkrua nga akad. Skënder Gjinushi Kryetar i ASHSH dhe prof. dr. Dhimitri Bello, Rektor i Universitetit Fan S. Noli të Korçës.

Pas nënshkrimit të kësaj marrëveshjeje rektorati i Universitetit të Korçës duke vlerësuar bashkëpunimin me Akademinë e Shkencave dhe rolin e Kryetarit të saj i jep Emblemën e Artë të Universitetit “Fan Noli”, Korçë, akademik Skënder Gjinushit me këtë motivacion:

DIPLOMË

EMBLEMA E ARTË E UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”

I jepet akademikut, prof. dr. SKËNDER GJINUSHI

me këtë motivacion:

Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, personalitet i shquar i shkencës shqiptare, profesor i matematikës, i cili ka mëkuar me dashurinë për dijet në këtë shkencë breza të tërë studentësh, për ndihmesat e çmuara që ka dhënë prej vitesh institucioni që ai drejton në zhvillimin e veprimtarive të përbashkëta shkencore dhe drejtime të tjera, në shenjë mirënjohjeje nga stafi akademik, studentët dhe drejtuesit e Universitetit “Fan S. Noli”

Profesor Dhimitri Bello

REKTOR

Korçë më 19.4.2021”