Presidenti dekoron Akademikun

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Dhimitër Haxhimihali

Presidenti dekoron Akademikun

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Anastas Angjeli

Dekorimi nga Presidenti

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi i akordon Dhimitër Paskos "Nderi i Akademisë"

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Forumi i dytë

Akademia e Shkencave ka mbajtur sot forumin e tretë shkencor "Pandemia e shkaktuar nga Covid-19 dhe përballimi i saj në Shqipëri”

Forumi i dytë

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

Personalitete të shkencës dhe politikës shqiptare dhe asaj botërore përshëndesin veprimtarinë më të madhe shkencore që mbahet këto ditë në Tiranë

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit midis Akademisë së Shkencave dhe Universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës

Kryetari i Akademisë së Shkencave Skënder Gjinushi dhe Kryesia e saj kanë shkuar sot në Vlorë në kuadër të aktiviteteve të përbashkëta midis dy institucioneve.

Është përuruar libri “Njerëz me dritë” i Lefter Çipës (post mortem) në mjediset e Universitetit të Vlorës dhe online.

Fjala e hapjes u mbajt nga prof.dr. Roland Zizi, Rektor dhe fjala e përshëndetjes nga akad. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave

Paraqitja e botimit u bë nga prof. dr. Bardhosh Gaçe dhe prof. dr. Shaban Sinani.

Pas veprimtarisë, akad. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave ka nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit midis Akademisë së Shkencave dhe Universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës me rektorin e këtij universiteti prof.dr. Roland Zizi.

Kjo marrëveshje lidhet në kuadrin e projekteve reformuese të Akademisë së Shkencave për një bashkëpunim sa më të gjerë midis institucioneve të arsimit dhe të shkencës në Shqipëri.