Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Zgjerimi i Akademisë së Shkencave me anëtarët ë rinj dhe avancimi në titullin akademik të dy të tjerëve ka patur jehonë edhe në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Përfundon procesi i zgjedhjes dhe shpallet rezultati i votimit

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Fjala e Kryetarit të Akademisë së Shkencave Akademik Skënder Gjinushi

Luan Omari

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Presidenti Meta vlerëson akademikun

Luan Omari

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Ismail Kadare

Akademia e Shqipërisë propozon Ismail Kadarenë për çmimin Nobel në letërsi

Ismail Kadare

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

JNTS PAPERS

JOURNAL OF NATURAL AND TECHNICAL SCIENCES (JNTS) - 2019 (2), Vol. XXIV (49)

JNTS PAPERS

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Dhënie e medaljes “Nderi i Akademisë” për prof.dr. Kiço Negovani


Më 1 tetor 2014, Seksioni i shkencave natyrore dhe teknike i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, në bashkëpunim me shoqatën e Ndërtuesve, organizoi një veprimtari shkencore në sallën “Aleks Buda” të ASH, me rastin e 65-vjetorit të krijimit të ndërrmarjes “Hidro-Elektro” (të themeluar më 1 tetor 1949). Në këtë aktivitet morën pjesë studiues, projektues dhe ndërtues të veprave hidroenergjetike të realizuara në Shqipëri.
Në përfundim, kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Muzafer Korkuti, i dha prof.dr. Kiço Negovani medaljen “Nderi i Akademisë”, me motivacionin:
“Për kontributin e shquar në fushën e arsimit dhe edukimit të shumë brezave të studentëve e specialistëve. Për veprimtarinë e tij si studiues, projektues e zbatues i veprave madhore në fushën e inxhinierisë së ndërtimit në Shqipëri”.


Kliko për të parë posterin...