28 gusht 2015 - U nda nga jeta Akademik Mark Krasniqi

AKADEMISË SË SHKENCAVE DHE ARTEVE TË KOSOVËS PRISHTINË

Akademia e Shkencave të Shqipërisë shpreh dhimbjen e thellë për largimin nga jeta të një prej figurave më të ndritura të shkencës shqiptare, akademikut Mark Krasniqi. Si një ndër intelektualët më të shquar të Kosovës, ai mbetet, në historinë e shkencës dhe kulturës shqiptare, me kontribute të spikatura në disa fusha të dijes, si në atë të folklorit, etnografisë, gjeografisë, antropogjeografisë, mitologjisë, etnologjisë, etnopsikologjisë, publicistikës dhe krijimtarisë letrare.

Veprat dhe shkrimet e tij shkencore sollën interpretime sa origjinale, të guximshme, por edhe udhërrëfyese për zhvillime të mëtejshme të dijeve që lëvroi. Në personalitetin kompleks të Akademikut Mark Krasniqi u bashkuan në harmoni të plotë dijetari dhe patrioti i ndershëm për çështjen e Kosovës dhe të mbarë shqiptarëve. Me vdekjen e tij shkenca shqiptare dhe Kosova humbi një figurë të ndritur, që do mbetet përjetë në historinë e shkencës dhe kulturës sonë. Pranoni me këtë rast ngushëllimet më të sinqerta, me lutjen që t'ia përcillni ato edhe familjes së kolegut dhe mikut tonë të dashur.
AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPERISË