Miratohen titujt e botimeve akademike për vitin 2016


Këshilli i Botimeve në mbledhjen e tij të datës 24 mars 2016 shqyrtoi dhe miratoi titujt e veprave, studimeve dhe revistave shkencore të cilat do të botohen këtë vit nga Akademia e Shkencave. Falë përmirësimit të mbështetjes buxhetore do të rritet si numuri i librave dhe do të përmirësohet ndjeshëm cilësia e botimit të tyre.
Më poshtë lista e titujve të botimeve të aprovuara të cilat janë gati për procesin e botimit.

 1. Prof. Eqrem Çabej - Studime etimologjike, vëll. III.
 2. Prof. Alfred Frashëri, akad. Gudar Beqiraj, akad. Neki Frashëri, akad. Salvatore Bushati - Matematizimi dhe informatizimi i problemeve të gjeofizikës ndër vite në Shqipëri.
 3. Akad. Muzafer Korkuti - Ilirët – etnogjeneza.
 4. Akad. Vasil S. Tole - Himni i Flamurit.
 5. Akad. Mahir Domi - Vepra II.
 6. Afërdita Onuzi, Mark Tirta, Kahreman Ulqini, Yllka Selimi, Agim Bido - Albumi "Veshje popullore shqiptare", vëllimi 4.
 7. Prof. dr. Andrea Shundi, akad. Nazim Gruda - Enciklopedia e Hortikulturës.
 8. Akad. Jani Vangjeli - Atlas i florës së Shqipërisë.
 9. Akad. assoc. Efigjeni Kongjika, Z.Zajmi, Prof. Arben Myrta, L.Susuri – Prodhimi dhe certifikimi i fidanëve të pemëve frutore, hardhisë, ullirit dhe agrumeve.
 10. Androkli Kostallari - Vepra I - Studime në fushën e gjuhës letrare kombëtare (dy vëllime)
 11. Konferenca e letërsisë - nëntor 2015 (përmbledhje kumtesash).
 12. Akad. Xhevahir Spahiu: Dritarja - sprovë (ese).
 13. Akad. Xhevahir Spahiu: Mëngjes sirenash (poezi).
 14. Akad. Marenglen - Nga Kosova për Kosovën (92 personalitete e figura të spikatura të historisë së Kosovës).
 15. Akad. Kristaq Prifti - Shkrime historike për Rilindjen Kombëtare.
 16. Haxhi Shkoza (inspektor i përgjithshëm i Oborrit Mbretnuer) - Financat e Shqypnis.
 17. Studia Albanica 1-2016, revistë e shkencave shoqërore e albanologjike.
 18. Studia Albanica 2-2016
 19. JNTS, 1/2016, revistë e shkencave natyrore e teknike.
 20. JNTS, 2/2016
 21. JNTS, Bibliografi me rastin e 20-vjetorit të daljes së numrit të parë të revistës.

Tiranë 25 mars 2016 Akademia e Shkencave e Shqipërisë