Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Tribunë muzikologjike kushtuar jetës dhe krijimtarisë së kompozitorit Zeqirja Ballata

 

Në kuadër të protokollit të bashkëpunimit me ASHAK, më 18 tetor u mbajt tribuna muzikologjike kushtuar jetës dhe krijimtarisë së kompozitorit Zeqirja Ballata, anëtar i ASHAK, që u hap me fjalët përshëndetëse në emër të dy akademive dhe u vijua me kumtimet: Aspekte kombëtare në muzikën e Zeqirja Ballatës (prof. Fatmir Hysi), Ballata në kontekstin e kulturës europiane (dr. Edmond Buharaja), Ballata në dhe për muzikologjinë shqiptare (dr. Mikaela Minga), Pjesë nga krijimtaria e Zeqirja Ballatës në kënvështrimin e dirigjentit (nga prof. Eno Koço) dhe Zeqirja Ballata - një pararendës i novatorizmit në muzikën shqiptare (dr. Pandi Bello). Aktiviteti u pasua nga një ekspozitë e botimeve muzikore të akad. Zeqirja Ballatës dhe u përmbyll pasdite me koncertin me muzikë dhome, me vepra të këtij kompozitori, në Universitetin e Arteve.