Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Përurohet libri "MIGRIMI I VARFËRISË"Punimi i akad. as Kosta Barjaba: “Migrimi i varfërisë”, botim i Akademisë së Shkencave, u përurua dje me daten 12 nentor 2015 në sallen Ovale te Pallatit te Kongreseve ne kuader te Panairit te 18-te të Librit Tirana 2015, në prani të shumë studiuesve, akademikëve e profesorëve, kolegë të autorit.
Ky libër nuk është i pari ku profesor Barjaba prek çështjet e varfërisë dhe të mirëqenies, pasi ai vjen pas dy forumeve të mbajtura prej tij mbi varfërinë, të organizuara nga Akademia e Shkencave. Nga gjashtë probleme të lidhura me mirëqenien, të cilat diskutohen në këtë libër: zhvillimi ekonomik, varfëria, papunësia, arsimi, pensionet dhe migrimi, në titull janë vendosur vetëm dy prej tyre: varfëria dhe migrimi.
Studimet dhe botimet e Kosta Barjabës janë origjinale dhe interesante edhe për një arsye tjetër. Ai ka depërtuar në disa zona të pashkelura të studimeve për realitetin shqiptar, ku ndërthuren me njëra-tjetrën ekonomia dhe disa shkenca shoqërore. Në problematikat e zhvillimit ekonomik, ai zbulon përmbajtjen e tyre sociale dhe po me të njëjtën finesë, në problematikat e zhvillimit social zbulon thelbin e tyre ekonomik. Shoqëria, por edhe shkencat tona shoqërore, kanë nevojë për kërkime, të cilat ndriçojnë natyrën komplekse të vështirësive të jetës dhe ofrojnë rekomandime të mençura për zgjidhjen e tyre.
Këto vlerësime për këtë botim janë bërë si në parathënien e prof. Ardian Civicit, ashtu edhe në diskutimet që u bënë gjatë përurimit të librit, prej prof. Selami Xhepës, zv.ministres së Arsimit dhe Sportit znj. Nora Malaj dhe prej akad. Vasil S. Toles, Sekretar Shkencor i Akademisë së Shkencave. Këto forume synojnë të bëhen preokupim jo vetëm i publikut dhe i shoqërisë, por edhe i komunitetit shkencor, që varfëria të mos mbetet një çështje vetëm e të varfërve.