Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Zgjerimi i Akademisë së Shkencave me anëtarët ë rinj dhe avancimi në titullin akademik të dy të tjerëve ka patur jehonë edhe në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Përfundon procesi i zgjedhjes dhe shpallet rezultati i votimit

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Fjala e Kryetarit të Akademisë së Shkencave Akademik Skënder Gjinushi

Luan Omari

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Presidenti Meta vlerëson akademikun

Luan Omari

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Ismail Kadare

Akademia e Shqipërisë propozon Ismail Kadarenë për çmimin Nobel në letërsi

Ismail Kadare

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

JNTS PAPERS

JOURNAL OF NATURAL AND TECHNICAL SCIENCES (JNTS) - 2019 (2), Vol. XXIV (49)

JNTS PAPERS

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Kozmologjia moderne dhe pafundësia e Leopardi-t

 


U zhvillua në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë eventi "Kozmologjia moderne dhe pafundësia e Leopardi-t" (Cosmologia moderna e l'infinito di Leopardi). Eventi, i cili ndërthurte astrofizikën me poezinë "L'infinito" të shkrimtarit italian Giacomo Leopardi, u mbajt në kuadër të programit "Edukimi në Shkencë".


Prof. Pietro Benvenuti dhe prof. Mimoza Hafizi drejtuan prezantimet dhe bisedën me studentët e pranishëm nën moderimin e Ambasadorit italian në Shqipëri, Shkëlqesia e Tij z. Alberto Cutillo. Eventi, i cili ishte i hapur për këdo, pati një numër mjaft të madh pjesëmarrësish dhe shprehje interesi për t'u ndjekur. Pjesëmarrësve gjithashtu iu dha mundësia që nën drejtimin e prof. Hafizit të bënin vrojtime të trupave qiellorë, ashtu si diellit apo hënës.