Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi midis Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Institutit të Shkencave të Informacionit në Slloveni

 

Akademia e Shkencave e Shqipërisë dhe Instituti i Shkencave të Informacionit në Slloveni (IZUM) nënshkruan sot marrëveshjen dypalëshe për krijimin e Qendrës së Koordinimit dhe Përhapjes së Informacionit Shkencor pranë Akademisë së Shkencave të Shqipërisë (QKPISH).

 

Marrëveshja u nënshkrua nga akad. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe dr. Aleš Bošnjak, Drejtor i Institutit të Shkencave të Informacionit në Slloveni.

Read more...

Komisioni i përhershëm i Artit dhe Trashëgimisë Kulturore të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë shpreh ngushëllimet për ndarjen nga jeta të artistit të merituar Mirush Kabashi

 

Komisioni i përhershëm i Artit dhe Trashëgimisë Kulturore të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë shpreh ngushëllimet e tij të thella familjes e të afërmve, dhe komunitetit të aktorëve dhe artistëve për ndarjen nga jeta të artistit të merituar Mirush Kabashi.

 

***

 

Read more...

Tre projektet madhore të albanologjisë paraqiten në Shkup

 

***

Dita e Akademisë në javën e veprimtarive shkencore në nderim të 115-vjetorit të Kongresit të Manastirit.

I pranishëm ministri i arsimit dhe shkencës i MV z. Jeton Shaqiri, pjesëmarrje e gjerë e përfaqësuesve të botës intelektuale akademike dhe universitare shqiptare.

Read more...