Çmimet “Shuteriqi”

Çmimi i parë jepet për veprën “Statutet e Shkodrës, nga gjysma e parë e shekullit XIV, me shtesat deri më 1469” me autore Lucia Nadin

Çmimet “Shuteriqi”

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit midis Akademisë së Shkencave dhe Universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës

Kryetari i Akademisë së Shkencave Skënder Gjinushi dhe Kryesia e saj kanë shkuar sot në Vlorë në kuadër të aktiviteteve të përbashkëta midis dy institucioneve.

Është përuruar libri “Njerëz me dritë” i Lefter Çipës (post mortem) në mjediset e Universitetit të Vlorës dhe online.

Fjala e hapjes u mbajt nga prof.dr. Roland Zizi, Rektor dhe fjala e përshëndetjes nga akad. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave

Paraqitja e botimit u bë nga prof. dr. Bardhosh Gaçe dhe prof. dr. Shaban Sinani.

Pas veprimtarisë, akad. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave ka nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit midis Akademisë së Shkencave dhe Universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës me rektorin e këtij universiteti prof.dr. Roland Zizi.

Kjo marrëveshje lidhet në kuadrin e projekteve reformuese të Akademisë së Shkencave për një bashkëpunim sa më të gjerë midis institucioneve të arsimit dhe të shkencës në Shqipëri.