Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Akademia e Shkencave risjell për herë të dytë në Shqipëri një nga konferencat më mëdha të shkencës

 

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji (TNT2022) nis më 3 tetor ora 9.00 në Pallatin e Kongreseve

 

***

Një nga konferencat më të mëdha shkencore botërore, që u organizua për herë të parë me sukses vitin e kaluar në Tiranë, rikthehet sërish në edicionin e dytë të saj në Shqipëri.

 

Konferenca do të mbahet në Pallatin e Kongreseve dhe do të çelet nesër më 3 tetor 2022 në orën 9.00 të mëngjesit.

 

Do të drejtohet nga Antonio Correia (Fondacioni Phantoms, Spanjë), Kryetar, dhe nga akademiku Arben Merkoci (ICREA - ICN2 - BIST, Spanjë)

 

Marrin pjesë shkencëtarë dhe studiues nga mbi 20 vende të botës, nga Shqipëria, Spanja, Gjermania, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Anglia, Italia, Japonia, Turqia, Greqia, Republika Çeke, Izraeli, Kosova, Finlanda, Kolumbia, Sllovenia, Serbia, Maqedonia, Danimarka, beligjika, Franca, etj.

           

Edicioni i 22-të i Konferencës Ndërkombëtare të Trendeve në Nanoteknologji (TNT2022) po zë një vend të rëndësishëm pas suksesit të madh të konferencave të mëparshme të nanoteknologjisë.

 

Konferenca, që do të mbahet nesër më 3 tetor në Tiranë për të dytin vit radhazi, vjen veçanërisht për të nisur një seri të re konferencash të emërtuara nanoBalkan.

 

Kjo seri e takimeve shkencore të nivelit të lartë TNT synon të paraqesë një gamë të gjerë kërkimesh aktuale në nanoshkencë dhe nanoteknologji, si dhe politika të ndërlidhura me to ose iniciativa të tjera si nanoAlb. Ngjarjet e TNT kanë treguar se ato janë veçanërisht efektive në transmetimin e informacionit dhe vendosjen e kontakteve midis specialistëve në këtë fushë.

 

Struktura TNT2022 do të ruajë tiparet themelore të botimeve të mëparshme, duke ofruar një mundësi unike për ndërveprim të gjerë.

 

Me rastin e TNT2022 do të organizohen disa sesione specifike me tema të nxehta: Simpoziumi njëditor "Grafeni dhe 2DM", Takoni redaktorët e revistës Biosensors dhe Bioelektronikë, Projektet/Rrjetëzimi i së ardhmes, etj.

 

ORGANIZATORËT

 

Fondacioni Phantoms është një organizator profesional konferencash i specializuar në planifikimin dhe ekzekutimin e konferencave dhe takimeve online të fokusuara në Nanoshkencë & Nanoteknologji dhe në veçanti "Grafen dhe 2DM". Fondacioni Phantoms është një organizatë jofitimprurëse, është një aktor kyç në strukturimin dhe nxitjen e Ekselencës Evropiane dhe rritjen e bashkëpunimeve në këto fusha, duke i dhënë gjithashtu një profil të nivelit të lartë menaxhimit projekteve shkencore kombëtare dhe evropiane (Përfshirë në 11 projekte europiane në 10 të fundit vjet si koordinator ose partner) dhe duke ofruar një platformë inovative për përhapjen, transferimin dhe transformimin e njohurive bazë të nanoshkencës, duke forcuar kërkimin ndërdisiplinor në nanoshkencë dhe nanoteknologji duke katalizuar bashkëpunimin midis grupeve kërkimore ndërkombëtare.

 

Aktualisht, një nga aktivitetet kryesore të saj është organizimi i konferencave, takimeve dhe seminareve ndërkombëtare në veçanti në fushën "Grafeni dhe Materialet 2D":

 

Graphene Conference Series main organizer https://xn--cdaaa.grapheneconf.com/

Graphene Canada Conference Series main organizer http://xn--cdaaa.graphenecanadaconf.com/

graphIn International Symposium (Graphene Industry – Challenges & Opportunities) main organizer http://xn--cdaaa.imaginenano.com/

grapChina Conference Series co-organizer http://xn--cdaaa.grapchina.com/

GrapheneforUS International Conference http://xn--cdaaa.grapheneforus.com/

 

Instituti i Nanoshkencës dhe Nanoteknologjisë, Katalonja (ICN2)) është një institut kërkimor kryesor brenda rrjetit të qendrave CERCA të krijuar dhe mbështetur nga Qeveria Autonome e Katalanjës për të ngritur shkencën katalanase në nivelin më të lartë ndërkombëtar. Patronët e ICN2 janë Qeveria e Katalonjës (Generalitat), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) dhe Universiteti Autonom i Barcelonës (UAB). Aktivitetet e saj thelbësore janë kërkimet kufitare bazë dhe të aplikuara në nanoshkencë dhe nanoteknologji, transferimi i teknologjisë dhe shtrirja publike. Aktualisht, ICN2 numëron një staf me 200 persona nga mbi 30 vende, nga të cilët rreth 170 janë studiues. Përveç grupeve teorike dhe eksperimentale të përfshira në projekt, aktivitetet e ICN2 në grafen përfshijnë menaxhimin termik, fotovoltaik, biosensorë dhe aplikime energjetike, duke mbledhur rreth 40 studiues (staf i përhershëm, studentë postdoktorë dhe doktoratë). Arritjet e ICN2 u njohën në vitin 2014 me akreditimin e Qendrës së Ekselencës Severo Ochoa, çmimi më prestigjioz që synon qendrat kërkimore në Spanjë.

 

Më poshtë ndiqni programin:

 

Greatest event of nanotechnology ready to start at Palace of Congresses in Tirana, Albania

 

An event organized by Academy of Sciences of Albania, Nanoalb unit, Phantoms Foundation and Catalan Instititute of Nanoscience and Nanotechnology.

 

Great panel of international speakers, best experts in nanotechnology from all over the world.

 

TNTconf series will again provide a high-level scientific program addressing key factors for the future of the Nanoscience and Nanotechnology (N&N) community in Europe: TNT2022 (tntconf.org) .

 

More info at: TNT2022 (tntconf.org)

 

We look forward to seeing you in Tirana!

 

With the support of Albanian Government, Tirana City Hall and other Albanian and international  institutions.

 

Phantoms Foundation

 

Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

 

Barcelona Institute of Science and Technology (BIST)

 

ICERCA - Centres de Recerca de Catalunya

 

CSIC

 

NanoAlb Albania

 

Merkoçi Research Group

 

Antonio Correia